maanantai 15. elokuuta 2011

Homma alkaa

Tietysti on selvää että olen hommannut itselleni adsense -tunnuksen jo aiemmin, itse asiassa paljon aiemmin. Joskus vuonna miekka ja kilpi, mutta sillä ei ole tehty paljon mitään, sinne oli kertynyt joitain roposia n. 7-8€ mutta mitään varsinaista mainostamista tai SEO optimointia en ollut asian suhteen tehnyt laisinkaan eli aika laiskasti olin asiaan suhtautunut.

Saat hommattua itsellesi adsense tilin täältä, samasta paikasta löytyy muitakin ohjeita adsense -ohjelmasta.

Ensimmäinen tilastotieto adsensesta on 18.7-31.7. Eli heinäkuulta ansioita kertyi sieltä 2,30€.


Miten tähän päästiin? Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa tehdä tili myös google analyticsiin, jotta saadaan selville miten ja mistä kävijät tulivat. Tällöin näkee sen, minkälainen mainonta kannattaa ja mikä ei. Analytics tilin saat tehtyä täältä.
Huom. Jotta analytics toimisi oikein on sivullesi lisättävä "tracking code". Sen asentamiseen en anna ohjeita, niitä kun löytyy internetistä googlen avulla helposti.

Heti aloittaessani sivuston tekemisen, lisäsin linkkejä jotka osoittivat sivustooni, ympäriämpäri internettiä. Lähinnä suomalaisiin linkkisivustoihin. Niistä saat kattavan ja hyvän listan kun kirjoitat googleen hakusanaksi "lisää linkki".

Seuraava tilastotieto adsense tilistä elokuulta 1.8.2011-.15.8.2011. Tuona aikana tuloja sieltä kertyi 9.72. Aloitin myös toisen sivun teon 11.8. Sieltä tuohon summaan tuli 1€.

Ei paljon mutta toivottavasti tähän saadaan jossain vaiheessa lisäystä. Tai itse asiassa on jo saatu, liittymällä muihin mainostus ohjelmiin ja mainostamalla niiden avulla lisää. Niin google adsense ei todellakaan ole ainoa tapa ansaita tuloja netissä.
Näistä muista tavoista kerron lisää myöhemmin. Ja laitan infoa myös niiden avulla ansaituista summista. No, summa muista mainostuloista 19.7-15.8. on 31,44€. Eli kun tuohon lasketaan yllä kuvissa mainittu adsense -tulot, saadaan loppusummaksi 43,46.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti