tiistai 13. syyskuuta 2011

Vähän PageRankista ja Backlinkeistä.

Kuukauden alusta olen keskittynyt luomaan backlinkkejä sivuilleni. Saadakseni näin lisää näkyvyyttä hakukoneissa tai lähinnä Googlessa, joka hallitsee markkinoita sillä saralla aika suvereenisti. Backlinkkien määrä ja laatu vaikuttavat suoraan oman sivun näkymiseen hakukoneissa. Laadulla tarkoitetaan sivun PageRank arvoa tai sijoitusta, arvo voi olla välillä 0-10. Mitä suurempi PageRank arvo sivulla on, jolle omaan sivuun viittaava backlinkki sijoitetaan, niin sitä arvokkaampi se on oman sivustosi näkyvyydelle ja PageRankille.

Kun lisäät backlinkin jollekin sivulle, esim. jonkun toisen blogiin kommentin muodossa, voi kestää jopa pari kuukauttakin että jokin hakukone käy tälläisen sivun läpi ja sehän ei ole kovinkaan mukavaa jos tuloksia halutaan nähdä vähän pikemmin.
Tällöin sivua, jonne backlinkin sait tehtyä, kannattaa hieman "mainostaa" hakukoneelle, että käyppäs katsomassa uutta tietoa jota sivulla on.

Tälläiseen pingaukseen on tarjolla useita eri nettisivuja.
Itse käytän seuraavia:
Pingler
Bulkping


Kuinka saan selville sivun Backlinkit?
Tämä on hyvä ilmainen tapa selvittää sivun Backlinkit.

Toinen suosittu tapa, jota edellä mainittu linkki myös käyttää, on Yahoo Site Explorer, kirjautua sinne sisään, lisätä sieltä saatu koodin pätkä omalle sivullesi, jolloin voit käyttää Yahoon palvelua, mutta tämä on paljon monimutkaisempi tapa kuin edelläkin mainittu linkki.


Miten sitten sivun PageRankin saa selville?
Tässä ilmainen sivu jolla selvittää PageRank


Muita tapoja
On olemassa myös tehokkaampia ja monipuolisempia ohjelmia, joilla saa selville erisivujen Backlinkit ja PR:n laittamalla ohjelmaan vain hakusanan ja ohjelma listaa sivuja PR tietoineen.
Tälläisillä ohjelmilla on useita eri toimintoja joilla oman sivun näkyvyyttä ja PR sijoitusta saa parannettua huomattavasti. Ne auttavat sinua mm. optimoimaan sivusi sisällön ja koodin sellaiseksi, että hakukoneet näkevät ne paremmin ja siten myös rankkaavat sen paremmin.
Nämä ohjelmat ovat yleensä maksullisia ja tarkoitettu ammattikäyttöön, mutta uskon että näistä on harrastelijallekin suurta apua.

Tälläisiä ohjelmia ovat mm.
SEO PowerSuite
Tämä on erittäin hyvä ja siitä on saatavilla Free Edition, joka nimensäkin mukaisesti on ilmainen.
Testattu ja toimii!
Ilmaisversion huonona puolena on että sillä tehtyjä raportteja ei saa tallennettua myöhempää tarkastestelua tai vertailua verten.
Mutta ainahan raportin voi ajaa uudelleen ja uudelleen.



ps.
Älä unohda, että edellä mainittuja linkkejä ja ohjelmia voi käyttää myös samankaltaisten ja paremmin sijoittuneiden sivujen "vakoilemiseen" ja backlinkkien luomiseen samoille sivuille, varsinkin niille joiden PR on hyvä!

-------------------------------------------------------------
Hommasin Joel Commin kirjoittaman eBookin:
AdSense Secrets 5 - The Most Popular AdSense Ebook Ever
"What Google Never Told You About Making Money With AdSense"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti